Skånsom og effektiv overfladebehandling

Vi importerer calcium carbonat, som er udvundet i de reneste kalkstensbrud i Norge. Blæsemidlet er en metamorf bjergart, hvilket betyder, at den er dannet for ca. 1 milliard år siden ved at kalk afsat i vand har gennemgået en proces under høje tryk og temperaturer.

Resultatet er hvidt, krystalliseret marmor, som har vist sig at være et både skånsomt og yderst effektivt overfladebehandlingsprodukt.

Det er særligt velegnet til rengøring af monumenter og bygninger samt kunstværker, som er ødelagt af sod, sorte skorper, luftbårne partikler eller saltopblomstring i almindelighed. Det er derfor et af de mest fortrukne blæsemidler ved restaureringsprojekter i granit, marmor, murværk og kalksten.

Pulverets kemiske struktur ligger meget tæt op ad de nævnte materialer, hvilket gør det så velegnet til overfladebehandling af netop disse.

Produkt- og miljøoplysninger

Calcium carbonat er udvundet i de reneste kalkstensbrud og er krystalliseret marmor. Calcium carbonat er et af de mest fortrukne blæsemidler i Europa, og anvendes ved mange restaureringsprojekter i granit, marmor, murværk og kalksten. Samtidig er det klassificeret som et blødt materiale, så det skader ikke  selv de mest sarte overflader. Hele produktionen af calcium carbonat foregår under ISO 9002.